En reseaktör som strävar efter att göra positiva avtryck i Sydafrika

Sydafrika är ett land fyllt av kontraster. Här finns naturscenarier som kan få vem som helst att tappa andan. Prisade vingårdar och matupplevelser i världsklass. Men vid sidan av det njutningsfulla finns också ett land präglat av fattigdom. Researrangören Influence Tours erbjuder resor som lämnar positiva avtryck i landet.

Att resa till Sydafrika på ”rätt sätt” det vill säga att resa med hänsyn och omsorg för landets historia invånare kan förändra mycket för många.

Influence Tours är en nystartad researrangör som drivs av att arrangera minnesrika reseupplevelser som sker på ett ansvarsfullt sätt. Grundarens vision är ”att med hjälp av turismen stötta lokala initiativtagare för att skapa positiva avtryck”.

Influence Tours arrangerar temaresor och skräddarsydda resor med ett hållbarhetstänk. Varje hotell och restaurang är handplockad och de samarbetar bara med aktörer som på ett eller annat sätt bidrar till ett bättre Sydafrika. All vinst i företaget går till välgörenhetsorganisationen Township Roots.

Influence Tours är ett positivt exempel på en svensk arrangör som med hjälp av turismen strävar efter att göra världen till en bättre plats.

Titta gärna på filmen här nedan för en inblick i deras arbete.

Läs också om pinvingarna vid Boulders Beach

Vin och konst på vingården Spiers

Grootbos, en av världens mest hållbara destinationer

Adresserna du inte får missa på Bree Street i Kapstaden 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s