Sydafrikas grönaste hotell

Endast 400 meter från Kapstadens flygplats och mindre än trettio minuters bilväg från Kaphalvöns vinodlingar ligger Hotel Verde, Sydafrikas grönaste hotell som har vunnit flera utmärkelser. Ett kvalitetsboende som tar hänsyn till alla aspekter inom hållbar turism – miljön, människorna och ekonomin, utan att tumma på kvalitet.

Vid Kapstadens flygplats ligger Sydafrikas grönaste hotell. Läget kan verka trist men låt dig inte luras. När du kliver in genom dörrarna på det här prisbelönta hotellet väntar ett grönt paradis, där varje liten detalj har planerats med omsorg för miljö och människor.

”Vi ärver inte den här planetern av våra förfäder, vi lånar den av våra barn”, säger hotellets ägare Mario Delicio. Han menar att vi har alla ett ansvar, privatpersoner som företag, att leva hållbart.

Istället för att bygga ett hotell och ta in ett hållbarhetsperspektiv i efterhand, med en ekologisk frukost, spara in på tvätten av handdukar etc som man kan se på hotell lite överallt i dag, så startade bygget utifrån en hållbarhetsprincip. Lokalt material användes till femtio procent, tjugofem procent är återvunnet material och 14 % av all elförsörjning kommer från en lokal vindkraftsnurra.

Dessutom är all mat som erbjuds i restaurangen antingen lokalt odlad på hotellet eller inköpt från ansvarsfulla odlare inom en 16 mils radie från hotellet.

Kolla in den här videon för mer information och inspiration!

 

Hotel Verde
15, Michigan Street, Cape Town Airport
hotelverde.com

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s