2017 – året då det händer för hållbar turism

Jubel och glädjeskutt! Internationella världsturismorganistion UNWTO har utsett 2017 till det internationella året för hållbar turism. Turismen har en enorm kraft att agera motor för en positiv förändring i samhället. När du väljer att resa hållbart är du med och gör skillnad. Jag tror verkligen på det hållbara resandet och i och med UNWTO:s deklaration om att 2017 är året då hållbar turism är på tapeten, är jag mer övertygad än någonsin om att jag är på rätt spår med Reform Travel.

Vi människor älskar att resa och upptäcka nya platser. Vi mår bra av att resa och byta perspektiv i bland. Men när vi reser har vi en tendens att tänka att vi reser bort från någonting, snarare än att vi reser till någonting. Det är som om vi lämnar vårt ansvarstänkande hemma, att vi tar semester från det också.

Du kanske tycker att du är duktig i vardagen, köper ekologisk mat, sopsorterar, byter bilen mot kollektivtrafik några dagar i veckan, och när du åker på semester vill du bara koppla av och koppla bort från vardagen. Men saken är den att du reser till en plats där andra människor lever sin vardag precis som du gör hemma och det du gör där påverkar dem vare sig du tänker på det eller inte.

Att resa hållbart behöver inte vara så komplicerat som det kanske kan tyckas. Det handlar egentligen bara om att bli medveten om att dina val påverkar alltid någon annan.

Vad handlar det om konkret då? Här nedan får du tre enkla tips på ett hållbart resande.

1.Res mer lokalt.
Ta reda på vad din stad har att erbjuda och testa att vara turist i din egen stad. Du kanske uppräcker att det är roligare än vad du tror!

Processed with VSCO with f2 preset

2. Stöd små, lokala företag.
Istället för att äta eller bo på den kända internationella kedjan, välj ett mindre lokalt alternativ. På så vis gynnar du den lokala ekonomin.

Processed with VSCO with f2 preset

Stöd små lokala restauranger

3. Engagera dig i, och prata med lokalbefolkningen
Att träffa, och prata med lokalbefolkningen ger insikter som du inte får genom att läsa en bok. Insikter leder till kunskap och en ökad förståelse . Först när vi förstår och ser med egna ögon hur andra lever och har det, kan vi börja förändra vårt beteende. Dessutom kan möten leda till nya vänner och minnesrika historier.

img_0486

Prata med lokbefolkningen. Vem vet de kanske ger dig ett värdefullt tips.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s