When in Palma – tips till Palma de Mallorca

I Palma de Mallorca finns det mesta som du kan hitta i Barcelona, men här är det lugnare, mysigare och närmare till allt. Det går lätt att ta sig runt till fots utan stress. Dessutom slipper du irriterade lokalbor som har fått nog av alla turister.

Planerar du en vårweekend? En stad som ofta nämns i weekendsammanhang är Palma de Mallorca. Palma beskrivs ibland som Mallorcas motsvarighet till Barcelona. En myllrande stad med mycket charm, men i Palma är det mindre, mysigare och närmare till allt. Här hittar du det mesta du behöver för några dagars semester och mer därtill. Dessutom gör du rätt i att välja Palma framför Barcelona. Barcelonaborna har börjat tröttna på de mängder av turister som besöker staden. Titta gärna på filmen Bye Bye Barcelona som beskriver problematiken.

I Palma känns det aldrig trångt. Med sitt läge precis vid havet erbjuder staden både   stadspuls och strandliv för den som önskar.

Här nedan får du tips på några småskaliga, lokala adresser  i staden.

Det perfekta lunchstället
Illenc
På hörnet av Placa D’en Coll ligger den sparsamt inredda restaurangen Illenc. Den drivs av två unga mallorcaner som tolkar gamla lokala recept och tillagar dem hälsosamt och ekologiskt. Vid lunchtid bjuder menyn på en terätters för 12 euro.Prisvärt och mycket gott.
Placa D’en Coll, 10

Det perfekta stället för ett eftermiddagssnacks
Café la Lonja
Inne eller ute, det är lika mysigt var man än sitter på Café la Lonja. Uteserveringen ligger på ett litet torg i närheten av det lilla kapellet La Lotja (missa inte att kika in här, det är väldigt vackert). Inomhus möts du av stengolv, marmorbord och en vacker mörk gammal ståtlig träbar. Personalen möter dig med ett leende, maten smakar himmelskt och stämningen är på topp. Hit kan du komma flera gånger. För en förmiddagskaffe, ett eftermiddagsmål och en sängfösare.
Carrer de la Lotja, 2

Det perfekta tapasstället
Bar Espana
På den traditionella tapasbaren Bar Espana är det trångt, stimmigt och mysigt. Det är inte alltid lätt för kyparna att ta sig fram mellan borden, men det hindrar dem inte från att servera god mat snabbt och proffsigt. Se till att boka bord innan du ska hit, det är ett populärt ställe.
C/Can Escursac, 12

img_0518

Det perfekta stället att spana på lokalbor
Saluhallen i Santa Catalina
En av de bästa saker jag vet när jag är utomlands är att besöka en matmarknad. Här kryllar det alltid av dofter, ljud och människor av alla de slag. En stund på matmarknaden ger en inblick det lokala livet och här kan du garanterat spana på lokalbor. Kanske till och med inleda ett samtal om du känner för det.

Det perfekta stället om du vill köpa skor  
Magatzem de Santa Catalina
Är du ute efter en souvenir och dessutom har en svaghet för skor ska du ta en titt i den här lilla butiken mittemot saluhallen i Santa Catalina. Här säljs bara handtillverkade skor från Mallorca som den klassiska sandalen med rem runt hälen och öppen tå eller olika varianter av espadrillos, med hög eller låg sula och tyger av alla de slag.
Placa Navegacio, 2 A, Palma de Mallorca

img_0533

Sist men inte minst, when in Palma måste du smaka ensaimadas, det lokala traditionella bakverket. Deras variant på kanelbulle kan man säga. Du hittar dem på de flesta kaféer och bagerier.

img_0495

En kaffe och en ensaimada är ett måste when in Palma.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s