Ekoparadiset Costa Rica – en av världens mest hållbara destinationer

Ekoparadiset Costa Rica är en av världens mest hållbara destinationer. Organisationen Sustainable Destinations har sammanställt en lista på världens 100 mest hållbara destinationer och Costa Rica och halvön Osa är en av dem.

Costa Rica är en förebild när det kommer till grön och hållbar turism. Här kryllar det av färsk organisk mat, ekologiska och hållbara boenden och aktiviteter arrangerade av lokala samhällen. Destinationen ligger dessutom i framkant vad gäller minskningen av  koldioxidutsläpp. 2015 kom 90 procent av all energi från förnybara källor, men landet ger sig inte där. Målet är att inte släppa ut några växthusgaser alls år 2021. (att jämföra med Sverige som har satt samma mål till 2045).

costa-rica-1535486_1920

countryside-237916_1280

Halvön Osa består till 80 procent av ett naturreservat och anses vara en av världens mest artrika naturmiljö.  Även om platsen ligger avsides kommer det cirka 30 000 turister hit om året. Destinationen arbetar med en hållbar turismutveckling som ser till att alla inkomster från turismen återinvesteras i det lokala samhället och kommer till nytta för lokalborna.

keel-billed-toucan-1021048_1920

tree-frog-69813_1920

Costa Rica är definitivt med på min egen ”sustainable tourism bucket list” och jag drömmer både om att surfa, besöka regnskogen och insupa lite stadsliv i San José. Det ska tydligen finnas en hel del intressanta saker att upptäcka i staden för den som älskar småskaliga, lokala restauranger och kaféer.

Mer information om Costa Rica hittar du på visitcostarica.com

Mer information om hållbar turism på halvön Osa hittar du på caminosdeosa.com

 

(bilder från Pixabay)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s