Två naturnära ekohotell i Norden

Två naturnära ekohotell i Norden som jag drömmer om just nu är Juvet landskapshotell i Norge och Treehotel i Sverige. Två hållbara hotell som visar omsorg för miljön, människan och naturen.

Norge: Juvet landskapshotell

På Europas första landskapshotell samsas rå norsk natur, kulturell historia och modern arkitektur. Beläget i den lilla rurala byn Altestad i Valldal, består hotellet av nio moderna kabiner, utspridda i naturen som små juveler, och byggda på pålar för att ha en sådan liten inverkan på omgivningen som möjligt. Inredningen är sparsam med endast en dubbelsäng, kala väggar och stora glasfönster som blickar ut över porlande bäckar och höga berg.

Hotellet har hyllats i medier och bloggar världen över och jag anar varför. Det sägs att när du kommer hit glömmer du alla bekymmer, axlarna sjunker ner och tid och rum försvinner. En till plats på min bucket list.

juvet.com

15_architecture_bry-jpg

@BRY

 

Sverige: Treehotel

På Treehotel i Harads bor du uppe bland trädtopparna i modernt designade trädrum. Rummen ligger på 4.5 meters höjd och blickar ut över naturen och Luleälven. Konceptet bygger på en kärlek till naturen i kombination med komfort, modern design och unika äventyr. Ägarna lägger stor vikt vid hållbarhet och ekologiska värden och de har lagt ner mycket tid och möda på att hitta hållbara bygg- och energilösningar samt har anlitat lokal arbetskraft.

treehotel.se

664_mirror_cube_exterior_22a

 

(Bilder: Juvet: @BRY, Treehotells hemsida)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s