Bo med omsorg om människa och natur på Spinguera ecolodge på Kap Verde

Redan för några år sedan, innan jag ens visste att Kap Verde var en hållbar destination, drömde jag om att åka till ö-nationen utanför Afrikas västkust. Jag hade hört talas om en ekolodge på ön Boavista som skulle vara något alldeles extra, Spinguera. Tyvärr blev resan aldrig av där och då men drömmen lever vidare.

exterior-view-spinguera

På Spinguera är enkelhet lyx.

Det finns vissa platser på jorden, helt avskilda från allt vad civilisation heter, där inga klockor existerar utan tiden följer naturens rytm. En sådan plats föreställer jag mig att Spinguera ekolodge på ön Boavista är. När jag mejlade för att höra om det fanns rum för några år sedan, informerade de mig om att hotellet ligger 20 kilometer från staden Sal Rei och att det inte finns några restauranger, affärer, barer eller andra hus i närheten. Här består lyxen av stillhet och enkelhet. Det enda ljud som hörs är havets vågor och vindens sus.

morro-de-areia-boavista

Spinguera ligger granne med havet och öken.

Spinguera är ett resultat av kärleken till öriket och dess befolkning. Hotellområdet som ligger i ett naturreservat är uppbyggt kring en gammal bosättning av fiskare och jordbrukare som övergavs på 80-talet och som har renoverats med tålamod och en varsam hand. Husen smälter in i naturen och lämnar inga spår. Alla rum har utsikt över havet och sanddynerna. Elen kommer från förnybara källor, varmvattnet värms upp av solceller och i strävan att vara så ekovänliga som möjligt finns det varken mini-bar, hårtork, teve eller luftkonditionering på rummen.

superior-room3-spinguera

Spingueras rum är enkelt inredda med sänglinne och gardiner i ekologisk bomull.

I restaurangen Ca’Cabra dukas frukosten upp varje morgon och här serveras också lunch och middag med inget annat än lokala, färska råvaror på menyn.

spinguera-restaurant

Dinner with a view på Spingueras restauarng Ca’Cabra.

Hit drömmer jag om att få komma en dag.

spinguera-panoramic-view

Hotellets byggnader är i sten.

Läs mer om hotellet här: spinguera.com

Bilder från Spingueras hemsida och Pixabay. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s