Om

Reform Travel är en digital inspirationssajt om hållbart resande – där hänsyn tas till resans sociala, miljömässiga och ekonomiska konsekvenser. Ett resande som lämnar minsta möjliga negativa påverkan på de människor och den miljö där besöket sker, och där dina resepengar stannar kvar i det lokala samhället.

Här hittar du tips, guider och artiklar om hållbara resor, samt intervjuer av och med människor som alla bär på en och samma dröm, att genom resandet vara med och göra världen till en bättre plats.

Reform Travel vill inte på något sätt moralisera utan drivs av en passion för ett hållbart resande. Målet är att inspirera och visa på hur du som resenär kan resa på ett schysst sätt, med positiva ekonomiska, sociala och miljömässiga avtryck, utan att kompromissa med oförglömliga reseupplevelser.
Och viktigast av allt, ingen kan göra allt men alla kan göra något. Genom att välja resmål som aktivt arbetar med hållbarhet är du med och bidrar till en bättre värld, ett litet steg i sänder.


Jag som ligger bakom konceptet heter Hanna Anfelter, en Stockholmare med rötterna i Norrbotten. Jag har så länge jag kan minnas älskat att resa. Jag har haft förmånen att bo utomlands i många år och dessutom suttit på roliga tjänster som har tagit mig till fantastiska platser världen över.
Sida vid sida med resintresset har jag alltid drömt om att göra skillnad, men aldrig riktigt vetat hur. Tills för drygt ett år sedan.  Jag befann mig på en reportageresa i Sydafrika där temat var ”ansvarsfullt resande”. Varenda hotell och restaurang som vi besökte arbetade på ett eller annat sätt med att lämna positiva avtryck.
Där och då såddes fröet till Reform Travel, en digital inspirationssajt som vågar vrida och vända på resandets konsekvenser och som framförallt lyfter fram resor som gör gott för våra medmänniskor och vår omvärld.

Välkommen med på äventyret! Tillsammans förvandlar vi hållbar turism till kort och gott, turism.

 

© Hanna Anfelter. All images and words (unless directly specified) are owned by me and may not be used without permission.